Espectacle de titelles: “UN VIATGE A LA PREHISTÒRIA”

by admin
Off

Itinerari “Rumb a la Rumba”

by admin

Divendres 08/11 a les 10.30 hores 

Casal de Barri Folch i Torres (carrer Reina Amalia 31)

Off

Col·loqui: L’ANTIGTANISME DES D’UNA VISIÓ DE GÈNERE

by admin
Off

Exposició “Vivències pròpies

by admin
Off

UN ESCENARI CAP A LA SENSIBILITAT

by admin

Des dels pensaments conduïts des de la sensibilitat, es mostren algunes de les obres més emblemàtiques d’aquest grup de pintors molt singular, tant en el concepte pictòric com per les seves edats i professions. A tots ells els uneix la pintura i la sensibilitat.
Durant la trajectòria de diversos anys de treball, des de la figuració com proposta pictòrica, i experimentant les diverses tècniques pictòriques com l’aquarel·la, l’oli, el pastís i el “dibuix” com a recerca i primer motiu d’expressió que constitueix una de les bases de treball més intenses d’aquest grup.
Esperem que el públic assistent gaudeixi d’aquesta particular exposició col·lectiva integrat per els següents artistes Pilar Barberà, Eric, Rosa María Mesa, Rosa María Anglada, Rosa Maria Montolio i, jo mateixa,
la Silvia G. Armesto.

Off

Inauguració Memòria de la Comunitat Gitana del carrer de la Cera

by admin
Off

LA MIDA NO IMPORTA 2020 BASES

by admin


Ja es poden presentar els treballs per a la 8ena edició del Concurs Internacional de curtmetratges ‘La Mida no importa’ organitzat pel Casal de barri Folch i Torres i per l’Associació SlowCurt en col•laboració amb altres entitats i equipaments culturals del barri. Els interessats tenen temps fins el 30 de setembre per presentar els treballs.http://lamidanoimporta.cat/edicio-2020/
Off

Memòria de la Comunitat Gitana del Carrer de la Cera

by admin

Nova exposició del 25/06 al 27/09

Trencant estereotips sobre la cultura Gitana.

Saps que molts cognoms de la comunitat gitana del Raval ja estaven censats a  aquests carrers des del segle XVIII? Coneixes l’aventura de les gitanes a les Amèriques? Sabries dir quantes paraules utilitzes normalment en les teves converses i que tenen en seu origen en la parla gitana? Podries identificar els principals oficis gitanos i les causes de la desaparició i/o transformació d’aquets? I els noms dels principals Rumbers nascuts al Raval?

Moltes de les respostes les trobaràs a aquesta exposició; una exposició fruit de la tasca d’investigació dels integrants de la comunitat gitana del Raval mitjançant un projecte que està recollint fotografies, entrevistes i tota mena de documents sonors i visuals per preservar el ric patrimoni immaterial de la comunitat gitana catalana del Raval; un patrimoni valuós però fràgil per la qual cosa cal investigar-ho, preservar-ho i divulgar-ho.

És una acció comunitària, que neix des d’abaix, des de les arrels de la mateixa comunitat i, de manera transversal, amb l’aportació dels diferents coneixements de persones i institucions del Barri del Raval amb l’objectiu de la futura construcció d’un EcoMuseu dels Gitanos i Gitanes Catalans de Barcelona.

El projecte està liderada per les Associacions Carabutsí i Inter-Acció i cofinanciat per l’Ajuntament de Barcelona, l’Obra Social “La Caixa” i el Departament de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya amb el suport del CSIC i el Casal de Barri Folch i Torres.

L’exposició, a més d’objectes i documents, fotografies i històries per entendre des del passat recent de la comunitat fins al present i els reptes de futur, es complementa amb diferents accions culturals com xerrades, Rutes-Experiència i espectacles.

Aquestes accions, que es desenvoluparan fins el mes de setembre, aniran explicant la resistència del poble gitano vers la seva assimilació, i com la seva lluita, tenaç i sàvia, ha preservat un ric patrimoni cultural que pertany ja a la memòria col·lectiva de la ciutat i, de manera més específica, a la identitat del Raval.

Off
Pàgines:1234567...37»