01st Feb2017

Exposició Simbolisme i palaus

by admin

postal joan bueno portada

Els artistes Joan Bueno i Xavier Ribó uneixen les seves peces en aquesta mostra dedicada al simbolisme i a les institucions catalanes.

Joan Bueno interpreta i dibuixa diferents espais del Parlament, l’Ajuntament i la Generalitat. També n’aporta dedicats a Muriel Casals.

Els dibuixos de Xavier Ribó són composicions vives, figures ingràvides de colors encesos que doten de simbolisme l’exposició.

Els dos artistes pertanyen al Cercle Artístic Esplugues.

Inauguració: Dimecres 8 de febrer a les 19h

Del 6 de febrer al 3 de març al Casal de Barri Folch i Torres

Resultado de imagen de JOAN BUENO PINTOR

JOAN BUENO: En Joan Bueno va néixer a Barcelona l’any 1932 i amb 83 anys encara té energia per caminar. Els primers dibuixos els fa coincidint amb l’inici de la Guerra Civil, quan il·lustrava les cartes enviades al seu pare. Entre 1945 i 1950 es va formar a l’estudi taller de Ramon Rigol, J. Mir i E. Mora. Entre 1954 i 1956 va assistir a la Saint Martins School of Art de Londres i el 1957, a l’estudi Atli Maur de Reykjavík, Islàndia. Ha treballat en publicitat i ha estat professor a l’Escola Municipal d’Esplugues de Llobregat. Caminador incansable i dibuixant, Joan Bueno fa servir el dibuix per conèixer i captar l’essència de les coses i dels paisatges.

FOTO XAVIER RIBÓ

XAVIER RIBÓ:  Per conèixer l’itinerari vital d’aquest artista tindríem que viatjar fins a l’adolescència, on els freqüents viatges familiars per tot el país, prenent com a eix la seva fal·lera  per les cultures i el art.

Es formà artísticament a l’Escola Massana (Centre Municipal d’Ensenyances Artístiques de Barcelona) especialitzant-se en la Preparació Artística i Tècnica de l’Esmalt, amb els apreciats i reconeguts professors: Brunet, Saturo, Nialet, Vela…(dibuix),Cortada(repussar), R. Gironès(composició), J. Gironès (esmalts).

D’ençà que els 17 anys inicia la seva carrera professional com membre de la Fundació “Centre d’Activitats e Investigacions Artístiques Xavier Corberó” d’Esplugues, col·labora estretament amb la seva obra, així com amb els altres artistes dels diferents tallers; a joieria i orfebreria amb X. Rigau, en pintura amb el seu amic Llimona on comença a familiaritzar-se amb la pintura a l’oli, en l’escultura J. Cubells i P. Esteban deixeble del mestra J. Clarà, en la italiana Elsa disseny d’alta joieria, i el treball personal del dia a dia amb X. Corberó com de molts altres de renom que treballaven o ens visitaren assíduament S. Dalí, A. Gades, P. Morera…..

En 1986 estudià a l’escola Llotja les tècniques d’esmalt de l’artista canadenca Françoise Côté i amb I. Llauradó, tècniques de producció del taller NICOLAU.

Ben aviat viatjà a l’estranger en un continuat estudi de l’influencia de l’historia social en l’art, tot i sent un notable continuador en l’esmalt de la nomenada Escola de Barcelona i com pintor, caracteritzà la seva obra de tradició mediterrània amb gran força expressiva de naturalitat en la composició i fermesa en el dibuix per tal que el conjunt sigui al mateix temps harmònic i dialogant amb qui l’observi.

Cofundador i membre de diverses associacions d’art com del “Grup Artístic d’Hospitalet de Llobregat”. També forma part des dels inicis de la Fundació CIDAE (Centre d’Investigació de l’Art d’Esmaltar) de Barcelona, entitat organitzadora de la “Biennal Internacional de l’Esmalt Artístic” a Torre Vella, Salou i del Cercle Artístic d’Esplugues; entrà a forma part de l’Ajuntament d’Esplugues com a Conservador de l’antiga fàbrica de ceràmica Pujol i Bausis, col·laborà en 1986 a l’organització de l’exposició inaugural del <<Centre d’Art Alexandre Cirici>> Terres Cuites a l’Hospitalet de Llobregat, va promocionar i fundar l’Escola Municipal d’Esmalts i Joieria d’Esplugues de Llobregat en el curs 1982-83, des de 1994 es el responsable de l’Escola d’Art Municipal de Pintura i Dibuix.

Seleccionat en diversos concursos i certàmens internacionals d’art, tanmateix ha guanyat concursos d’obra gràfica i ha realitzat il·lustracions de llibres.

Artista d’una versatilitat extraordinària i afany i dots pedagògiques. A més, es capaç d’engrescar als qui son al seu entorn per que col·laborin en qualsevol de les moltíssimes iniciatives que contínuament proposa, actualment presideix diverses entitats i es de destacar el Cercle Artístic d’Esplugues (CADE).

Off

Comments are closed.