07th Nov2011

monòleg: “mi parce”

by admin

Mi parce, (terme extret de l’argot popular colombià): significa col·lega, amic incondicional. Un carrer, un barri, una ciutat calenta de crim, mort i corrupció. Allà els “Parceros” arrisquen les seves vides a canvi de prendre’n d’altres, èpoques fosques de narcotràfic i sicariat, fan del teme “parce”, el símbol de la fidelitat.

Ella és una jove a la que la rudesa de la vida l’ha sorprès molt aviat. Rebuscant-se la vida on fos, on la il·legalitat es presenta com una oportunitat. Ara cerca la sortida en un laberint en què a cada cantonada s’ha de mirar més de dos cops i a tots els costats, per no ser encarat per un altre tret.

Un instant on el passat i el futur és estrangulat per l’amarg present. Els pensaments, records, perills i sospirs, no tenen un ordre per a la protagonista. Un instants en què ja no hi ha temps per plorar, en equè la nostàlgia es converteix en amenaça i on la desgràcia es deixa enrere per a tornar a començar. Ella no té temps per plorar, només per salvar-se, i sobreviure.

 

Off

Comments are closed.